ΣΤΡΟΥΜΦΟΚΟΣΜΟΣ - Ευκαρπία
Παιδί - Ευκαρπία Ευκαρπία - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 46, Ευκαρπία, 56429, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τηλέφωνο: 2311208585

Γεωγραφικό πλάτος: 40.689117431640625000

Γεωγραφικό μήκος: 22.954841613769531000

ΣΤΡΟΥΜΦΟΚΟΣΜΟΣ - Ευκαρπία

Περιγραφή - ΣΤΡΟΥΜΦΟΚΟΣΜΟΣ - Ευκαρπία Παιδί - Ευκαρπία Ευκαρπία - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στον Στρουμφόκοσμο πιστεύουμε ότι το πρώτο σχολείο των παιδιών μας είναι σημαντικό. Στον παιδικό σταθμό βάζουμε τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία τους στην εκπαίδευση και στη ζωή. Είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απομακρύνονται από το οικογενειακό περιβάλλον, έρχονται στην πρώτη δική τους μικρή κοινωνία, αποκτούν τους πρώτους δασκάλους και κάνουν τους πρώτους δικούς τους φίλους. Εδώ διαμορφώνουν ανάλογα την προσωπικότητά τους και την αντίληψή τους για το σχολείο.
Για αυτό, στόχος μας είναι να αγαπήσουν τη μάθηση και να αναπτύσσονται πολύπλευρα και ισορροπημένα:
ψυχοκινητικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, ηθικά, αισθητικά και νοητικά.
Όλο το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην αντίληψη ότι η μάθηση θεωρείται φυσικό επακόλουθο μιας ελεύθερης «συνολικής» προετοιμασίας του παιδιού. Μέσα από την ασφάλεια, την προστασία και τη ζεστασιά προτρέπουμε και βοηθούμε το παιδί να ενταχθεί στην ομάδα και το κοινωνικό σύνολο αναπτύσσοντας έτσι πολύπλευρα την προσωπικότητά τους.
H φιλοσοφία μας βασίζεται στη βιωματική μάθηση και σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, όπως την ενεργητική και συνεργατική εκπαίδευση, το παιχνίδι ως κύριο είδος “προνομιούχου” μάθησης και κατάλληλες τεχνικές επικοινωνίας και εμψύχωσης. Έτσι, βοηθάμε κάθε παιδί ν᾽ ανακαλύψει τη μοναδικότητά του, τις ικανότητες και τις κλίσεις του, τις δυνατότητες έκφρασης και επικοινωνίας, τη χαρά της δημιουργικότητας.